De versnellingsbak van uw auto is een kwetsbaar onderdeel. Dat komt omdat deze constant gebruikt wordt tijdens het rijden. Daardoor is de versnellingsbak gevoelig voor slijtage en ontstaan na verloop van tijd problemen. Het is belangrijk om te weten hoe u een kapotte versnellingsbak herkent. Bij Ganzeboom vertellen we u bovendien wat u kunt doen wanneer uw versnellingsbak kapot is, van revisie tot vervanging.

Hoe merkt u dat uw versnellingsbak kapot is?

Een kapotte versnellingsbak kan zich op verschillende manieren uiten. Moeite met schakelen is het belangrijkste teken dat er iets mis is. De auto valt misschien uit de versnelling, u merkt dat de auto schokt na het schakelen of het is juist lastig om van de ene naar de andere versnelling te schakelen. In sommige gevallen schakelt de auto helemaal niet meer of is er sprake van lekkende transmissievloeistof. Brandt het motorstoringslampje? Het kan zo zijn dat deze storing ook iets met de versnellingsbak te maken heeft. Ook vreemde geluiden, trillingen of een brandgeur zijn tekenen dat er iets mis is met de versnellingsbak. In al deze gevallen is het belangrijk om de auto zo snel mogelijk na te laten kijken. Het is onveilig om verder te rijden met een kapotte versnellingsbak.

Uw versnellingsbak reviseren

Het is meestal niet nodig om een kapotte versnellingsbak te vervangen. In veel gevallen volstaat een revisie. Dit houdt in dat de versnellingsbak grondig onder handen wordt genomen. Alle onderdelen worden nagekeken om het probleem te achterhalen. Vervolgens vervangen of repareren we de onderdelen die versleten zijn. Dit biedt een aantal voordelen:

  • Het is een duurzamere oplossing dan een volledige versnellingsbak vervangen.
  • Het is voordeliger om alleen losse onderdelen te vervangen in plaats van de hele versnellingsbak.
  • De versnellingsbak wordt helemaal nagekeken en is dus zo goed als nieuw.

Ontdek de service van Ganzeboom

Ganzeboom is een expert op het gebied van remanufacturing. Is uw versnellingsbak dus kapot? Laat deze dan repareren door onze vakmensen. Wij zijn al sinds 1968 specialist in reviseren en hebben dus alle kennis op zak om uw auto weer zo goed als nieuw te krijgen, welk merk of type het ook is. Bij ons geniet u ook van een aantal zekerheden. Zo hebben wij alle onderdelen op voorraad, waardoor we u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn. Bovendien bieden wij altijd een jaar garantie op de revisie.

Neem contact op met Ganzeboom

Wilt u een afspraak inplannen voor een versnellingsbakrevisie? Of bent u benieuwd naar onze manier van werken en wilt u meer weten? Neem dan vooral contact met Ganzeboom op voor meer informatie. U kunt ons contacteren via de website, maar wij zijn ook telefonisch bereikbaar.