Soms hoor je ze weleens van ver aan komen rijden met een zwaar geluid en wanneer ze langs komen zal je oog er zeker op vallen, een getunede auto. Auto tuning en carstyling bestaat eigenlijk al zolang de auto er is, maar was nog nooit zo populair zoals vandaag de dag. Er zijn duizenden mensen, waarvan de meeste jongvolwassen mannen die zich in het kader van hun hobby bezig houden met carstyling en tuning.

Er zijn ook steeds meer vrouwen die zich in deze hobby verdiepen en films, als The fast and the furious hebben ook bijgedragen aan de toegenomen populariteit van deze hobby. Van een Subaru Impreza tot een Golf GTI, in bijna elk dorp of stad kom je wel een of meerdere getunede auto’s tegen.

Belgen, Duitsers en Nederlanders vinden elkaar online om te praten over carstyling

Er zijn ontzettend veel zaken die je aan kan passen aan een auto. Natuurlijk leent niet elk type auto zich ervoor om te laten stylen, maar er komen er de laatste jaren steeds meer verassende modellen bij die een metamorfose ondergaan. Het is wachten tot de elektrische auto haar echte doorbraak gaat maken in tuning land.

Het internet staat boordevol fora waarop hobbyisten met elkaar praten en elkaar op de hoogte houden van hun laatste projecten en ook tips en kennis met elkaar delen. De community op het internet is zo groot dat ook beurzen met dit thema op verschillende plaatsen ontzettend goed bezocht worden. Ook in onze buurlanden Duitsland en België is carstyling ongekend populair en de interesse gaat dan ook vaak over de grens en mensen spreken met elkaar af om hun auto’s aan elkaar te laten zien en hier over te praten.

Maak je auto helemaal af met een sportinterieur

Vaak wordt de term cartuning op dezelfde manier gebruikt als carstyling, maar eigenlijk zijn dit twee verschillende zaken. Cartuning richt zich vaak op het opvoeren en afstellen van de auto om deze motorisch aan te passen. Carstyling richt zich meer op het cosmetische aspect, waarbij de looks vooral onder handen wordt genomen.

Autostyling heeft zowel betrekking op het interieur als het exterieur. Binnen in de auto kun je tot in de kleinste details veranderingen aanbrengen die de auto er nog stoerder en sportiever uit laten zien. Denk hierbij aan metalen vloermatten, een aangepast sportstuur en versnellingspook en natuurlijk een set strakke sportstoelen in de stijl van de auto.