De auto is vrijwel onmisbaar in ons leven en geeft ons, onafhankelijkheid, mobiliteit en vrijheid. Hoewel het landschap van auto’s steeds meer veranderd en elektrisch rijden steeds meer de trend wordt, blijft autorijden op dit moment nog steeds een kostbare bezigheid. Niet alleen op het gebied van de brandstof, maar ook in aanschafwaarde is een auto behoorlijk prijzig en gaat het niet om een bedrag dat je elke dag kan uitgeven.

Wanneer mensen op zoek gaan naar een nieuwe auto dan wordt er dan ook alles aan gedaan om tot de best mogelijke deal te komen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun geluk op dit gebied over de grens te zoeken en een auto uit Duitsland of België te importeren. Er zitten vele voordelen verbonden aan het importeren van een auto uit het buitenland.

Het importeren van een auto was nog nooit zo gemakkelijk

Sommige mensen willen hun vingers niet branden aan het importeren van een auto en worden ontmoedigd door het ogenschijnlijk gecompliceerde importproces. Niks is echter minder waar, want een auto uit het buitenland importeren was nog nooit zo eenvoudig als tegenwoordig. Dit komt niet zozeer omdat het proces veranderd is, maar omdat er steeds meer tussenpartijen in de vorm van importbedrijven zijn bijgekomen.

Een importbedrijf zoals EasyImport.nl helpt bij het vinden van een geschikte auto in het buitenland en leidt je ook door het hele proces van de keuring in het land van herkomst, tot de aanvraag van een eendagskenteken, het transport en de tenaamstelling bij de RDW.

Meer keuze en financieel voordeel zijn de redenen om een auto te importeren

De reden waarom steeds meer mensen er voor kiezen om een auto te importeren is eigenlijk tweeledig. Op de eerste plaats is er simpelweg aanzienlijk meer keus in onze buurlanden. Duitsland is de bakermat van de auto en is het geboorteland van vele wereldbekende automerken, zoals Volkswagen, BMW en Mercedes. Ook in België is er vaak vooral in het luxere topsegment aanzienlijk meer keuze dan bij ons in Nederland.

Door het grotere aanbod ligt de aanschafwaarde van auto’s in het buitenland vaak ook lager, wat zorgt voor het eerste financiële voordeel. Naast het verschil in de prijs, zijn er ook verschillende belastingstelsels, waarbij behoorlijk wat voordeel opgedaan kan worden door hier op een slimme manier mee om te gaan, waardoor je jarenlang kan besparen op de BPM. Een importbedrijf kan hierbij assisteren om de auto import kosten te besparen en tot de beste deal te komen.