In deze blog staat er een prachtige samenvatting klaar die jou meer verteld over het prachtige vak van een letselschade advocaat. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt gelukkig nog reuze mee. Met deze uitleg wordt het voor jou zeker easy peasy. 

Wat is een letselschade advocaat?

LSA is een afgekorte versie van de functie Letsel Schade Advocaat. Voor deze functie ben je bevoegd als advocaat, om een letselschade slachtoffer te ondersteunen aan de juridische kant van het letselschadetraject. Met de bedoeling om het slachtoffer van A tot Z te begeleiden en ondersteunen. Net het ongeval en de zware tijden zijn aangebroken, is het fijn om naast je geliefden iemand te hebben die jou begrijpt. 

Wat zijn de werkzaamheden van een letselschade advocaat?

  1. Vaststellen of je als persoon recht hebt op een schadevergoeding. Dit geldt alleen als iemand anders verantwoordelijk is bij het oplopen van het letsel. 
  2. Een berekening maken van schadevergoeding. Daarnaast kan je het geld dan gaan claimen. En je moet bereid zijn om te kunnen strijden tegen de ‘vijand’.
  3. Het berekenen van smartengeld. In het kort gezegd is het hoeveel geld zij krijgt uitgekeerd omdat zij letsel heeft opgelopen bij een ongeval.  
  4. Het inschakelen van deskundigen die je kunt betrekken in het letselschadeproces. Dit kun je doen wanneer het nodig is.
  5. Wanneer je niet tot een overeenkomst kunt komen, kan je als letselschade advocaat tot een oplossing komen. De beste optie is in dit geval procederen. Dan ga je een geding aanspannen. 

Wat moet je kunnen als letselschade advocaat?

De must zijn zeker handig om je taak als letselschade advocaat goed te kunnen vervullen. 

-Goede communicatie bij de tegenpartij leveren is een handige must. Dat moet je zeker doen bij de  persoon die je de komende tijd gaat helpen.

-Naast informeren komt ook adviseren van te pas. Zeker als je advocaat bent, zijn dit twee hele handige dingen die je bij een opleiding gaat leren en ook is dit handig te gebruiken en toe te passen, wanneer dat ook nodig is.

-Een goede band opbouwen heeft een zekere invloed op drie dingen. Dat zijn het begeleiden, inleven en overleggen samen met je cliënt.  

-Een goede onderhandelaar zijn en rekenkundig zijn. 

Pin It on Pinterest